Hieronder vindt u enkele van onze referenties die momenteel in gebruik zijn. Cogenfin maakt deel uit van de Blue Pearl Energy Group die actief is op het gebied van energietransitie en kan bogen op de lange ervaring van zijn partner en voorkeursleverancier Cogengreen, die al meer dan 150 machines in mede-eigendom in Brussel en Wallonië heeft geïnstalleerd.

1070 Anderlecht

215-219, Boulevard Sylvain Dupuis​

GEBOUW VAN 110 APPARTEMENTEN INSTALLATIE

INSTALLATIE

Installatie aardgasgestookte warmtekrachtkoppeling van 33 kW en uitgerust met een warmtepomp

1180 Uccle

105, avenue Dolez

GEBOUW VAN 45 APPARTEMENTEN

INSTALLATIE

Installatie van een aardgasgestookte warmtekrachtkoppelingseenheid van 15kW

1080 Molenbeek

93 – 99, rue de Bonne

INSTALLATIE

Installatie van een warmtekrachtkoppeling van 15kW op aardgas

1080 Bruxelles

38, rue de l’Avenir

GEBOUW VAN 65 APPARTEMENTEN

INSTALLATIE

Installatie van een warmtekrachtkoppeling van 15kW op aardgas

1150 Woluwe st pierre

194B, Avenue de Tervuren

GEBOUW VAN 12 APPARTEMENTEN

INSTALLATIE

Installatie van een warmtekrachtkoppeling van 15kW op aardgas

1190 Bruxelles

264, avenue Van Volxem

16 LOFTS / APPARTEMENTEN / KANTOREN

INSTALLATIE

Installatie aardgasgestookte warmtekrachtkoppeling van 15 kW en uitgerust met een warmtepomp

Ons technisch en verkoopteam staat tot uw beschikking om alle onze oplossingen aan u en aan het hele mede-eigendom voor te stellen.

"We zijn van het" eigenaar "-systeem naar het" derde-investeerder "-systeem gegaan door de WKK-eenheid in september 2020 te wijzigen. Naast de besparingen op aanschaf en onderhoud ontvangen we nu huur. Door de verantwoordelijkheden, de kosten en baten te delen op een optimale manier vindt iedereen zijn winst. Met CogenFin hebben we een serieuze partner gevonden die aan onze behoeften en al onze vragen heeft kunnen voldoen. Tot over 1 jaar om te bevestigen wat al een goede "win- win "partnerschap!"

T.Eric Voorzitter

"De residentie Moïna, gelegen aan de Sylvain Dupuislaan, telt 96 appartementen en studio's. Tien jaar geleden wilde de Algemene Vergadering een energiereflectie houden die van toepassing is op ons gebouw. Zeer snel werd het concept van warmtekrachtkoppeling overgenomen en namen we contact op met Cogengreen S.A. We waren destijds een van de eerste appartementsgebouwen die warmtekrachtkoppeling installeerden. We hebben een budget van meer dan 100.000 euro geïnvesteerd dat in 48 maanden werd afgeschreven dankzij de verkoopprijs van onze groenestroomcertificaten (op dat moment profiteerden we van de verdubbeling van het aantal groenestroomcertificaten), voor het gebruik van de elektriciteit in onze gemeenschappelijke gebieden, de verkoop van overtollige elektriciteit en de vermindering van ons gasverbruik. Dankzij de betrokkenheid van een lid van het directiecomité die het rendement van warmtekrachtkoppeling voortdurend optimaliseerde en de verkoop van groenestroomcertificaten beheerde, konden we grote werken in het gebouw financieren, zoals bijvoorbeeld de totale renovatie van het gebouw. taxiruimte (meer dan 2.000 m²), dakreparaties (meer dan 1.200 m²) en andere verbeteringen zoals de installatie van een videobewakingssysteem in de parkings, hallen en liften. Door de bijdrage van warmtekrachtkoppeling en de beheersing van onze kosten hebben we onze kosten met bijna 30% kunnen verlagen. Tijdens de levensduur van deze WKK hebben we de professionaliteit van de firma Cogengreen kunnen observeren wat betreft de kwaliteit van de monitoring van de machine. Om deze 1e warmtekrachtkoppeling te vervangen, stemde de Algemene Vergadering voor het bod van Cogenfin, namelijk de terbeschikkingstelling door de mede-eigendom, in ruil voor de inning van een huur, van een ruimte in de stookruimte van het gebouw terwijl om voor de gemeenschappelijke ruimtes en de liften te profiteren van de elektriciteit die wordt geproduceerd door warmtekrachtkoppeling. Cogengreen en Cogenfin plaatsen en blijven 10 jaar eigenaar van de warmtekrachtkoppeling en profiteren van de verkoop van groenestroomcertificaten. We kunnen bevestigen dat de contractuele verbintenissen die Cogenfin tijdens deze operatie is aangegaan, nauwgezet worden nageleefd. "

R.Philippe Voorzitter
Scroll naar top