Wij bieden u onze energieoplossingen op maat aan

Bij warmtekrachtkoppeling op aardgas worden twee vormen van energie gelijktijdig geproduceerd: warmte en elektriciteit.

Deze geproduceerde warmte wordt gebruikt voor de verwarming en de warmwaterbehoefte van het gebouw.

De geproduceerde elektriciteit wordt ter plaatse verbruikt of teruggevoerd naar het netwerk.

De meeste gebouwen worden van elektriciteit voorzien door een kerncentrale en verwarming door een ketel. Aangezien kerncentrales een efficiëntie hebben van 38% en recente ketels een efficiëntie van 90%, geeft de combinatie van deze twee technologieën een gemiddeld efficiëntie van 64%.

Warmtekrachtkoppeling heeft een efficiëntie van meer dan 95%, wat dus een grote besparing op primaire energie en CO2 mogelijk maakt. Dit is de reden waarom deze technologie door het Brussels Gewest als groen wordt beschouwd en recht geeft op groenestroomcertificaten.

Om aan de Europese eisen inzake CO2-uitstoot te voldoen, beslist het Brussels Gewest sinds 2017 om de plaatsing van warmtekrachtkoppelingssystemen in Brusselse gebouwen met meerdere woningen te stimuleren, waarbij een vermenigvuldigingscoëfficiënt wordt toegepast op het aantal groenestroomcertificaten dat de mede-eigenaars ontvangen.

In tegenstelling tot onze concurrenten combineren we vaak warmtekrachtkoppeling met een door ons ontwikkelde warmtepomp in gebouwen met thermische behoeften die dit mogelijk maken.

Warmtekrachtkoppeling heeft een rendement van ongeveer 99%, eenmaal gekoppeld aan een warmtepomp stijgt dit rendement tot meer dan 110%. De coëfficiënt voor de toekenning van groenestroomcertificaten door de Brusselse regulator brugel stijgt dus van +- 1 naar +- 1,7 PK per 1000 kWh geproduceerde elektriciteit.

Het Brusselse ketelhuispark is relatief verouderd met oude olie- of niet-condenserende gastechnologieën. Wij stellen voor het stookruimte te vernieuwen door condenserende gasketels te installeren en alle verouderde toebehoren te vervangen (expansievaten, circulatiepompen, driewegkleppen, regeling, …).

De combinatie van een nieuwe stookruimte met warmtekrachtkoppeling levert ongeëvenaarde resultaten op in termen van financiële en ecologische besparingen!

Warmtekrachtkoppeling, hoewel zeer winstgevend, vertegenwoordigt een aanzienlijke initiële investering voor een mede-eigendom. Bovendien vereist deze technologie een zorgvuldige monitoring.

Daarom biedt CogenFin aan om voor u te investeren. Het mede-eigendom hoeft geen euro te betalen en krijgt gratis warmtekrachtkoppeling en een nieuwe stookruimte (indien nodig). CogenFin zorgt gedurende de looptijd van het contract (10 jaar) gratis voor de opvolging van de machines en het onderhoud ervan. Het mede-eigendom zal zijn elektriciteitsrekening aanzienlijk zien dalen en zal ook een jaarlijkse huur ontvangen die door ons wordt betaald.

Na 10 jaar wordt de warmtekrachtkoppeling automatisch eigendom van de mede-eigendom.

Dankzij het partnerschap met Coretec kan Cogenfin u gas leveren tegen een voorkeurtarief.

Ons technisch en verkoopteam staat tot uw beschikking om alle onze oplossingen aan u en aan het hele mede-eigendom voor te stellen.

Scroll naar top