Cogenfin is uw bevoorrechte partner voor de realisatie van uw groene energieprojecten als een investering door derden.

Cogenfin is een innoverend bedrijf dat gespecialiseerd is in de realisatie van projecten voor de gelijktijdige productie van warmte en hernieuwbare elektriciteit

Het bedrijf maakt deel uit van het Blue Pearl Energy platform dat de steun heeft gekregen van het 3de pan-Europese infrastructuurfonds van DWS met een investeringsprogramma van 600 miljoen euro voor de komende 5 jaar. Cogenfin heeft als roeping om eigenaars van energieprojecten in België, zoals syndici van gebouwen of projectontwikkelaars, te ondersteunen bij de financiering door derden van hun warmtekrachtkoppelingsprojecten in collectieve en tertiaire huisvesting.

Wij bieden u de mogelijkheid om uw energieverbruik en uw energiefactuur te verlagen via onze faciliteiten.

Cogenfin onderscheidt zich van zijn concurrenten door u een brede waaier van diensten en oplossingen aan te bieden via zijn verschillende lidbedrijven van het Blue Pearl Energy platform :

  • Koppeling van uw “Smartblock” micro-warmtekrachtkoppeling met een door ons ontwikkelde “PiggyPAc” warmtepomp, die het totale rendement van uw installatie verbetert.
  • Optionele vervanging van uw oude stookruimte tegen een lagere kostprijs
  • Uitvoering van volledige financiering door derden of mede-investeringsoplossingen
  • Aanbiedingen van gasleveringscontracten tegen preferentiële tarieven voor verenigingen van mede-eigenaars
  • Energie-audit van uw gebouw
Administrator

FREDERIC DARDENNE

FREDERIC DARDENNE is handelsingenieur aan de Solvay-school te Brussel (ULB) -promotie 1991- met een Master in European Business behaald in 1992. Mede-oprichter en Deputy Managing Director M&A van Blue Pearl Energy sinds 2020, met meer dan 25 jaar ervaring in energie- en milieudiensten in financiële, business development en management functies, in Frankrijk en internationaal, is hij actief binnen cogenfin om de activiteit van derde energie-investeerders te promoveren, te ontwikkelen en te beheren.

SALES MANAGER

Salim Belkacem

Met een postdoctorale graad (Marketing management uit Rotterdam) en na 5 jaar in projectmanagement in een milieudiensten- en technologiebedrijf in de regio Brussel, is Salim Belkacem het cogenfin avontuur aangegaan in mei 2020 als sales manager. Gevoelig voor en bewust van milieu- en energievraagstukken. Met gedegen vaardigheden in de milieukwaliteit van gebouwen. Salim Belkacem werkt zowel aan ketelhuisrenovatie als aan warmtekrachtkoppelingsprojecten, hoofdzakelijk in collectieve woningen, in samenwerking met de beheerders van de gebouwen.

BOEKHOUDKUNDIG EN ADMINISTRATIEF MEDEWERKER

Denise Boulard

Met meer dan 20 jaar ervaring in boekhouding en administratief secretariaatswerk, neemt Denise alle boekhoudkundige en administratieve taken van Cogenfin voor haar rekening.

BUSINESS DEVELOPER

MICHAËL SMEKENS

Na zijn studies economie volgde Michaël een taalcursus (NL/EN) alvorens een commerciële carrière op te starten. Zijn interesse in de impact van energieverbruik op het milieu bracht hem ertoe om in 2009 in deze sector aan de slag te gaan. In deze periode zal hij voornamelijk werken met mede-eigendommen, beheerders van gebouwen en projectontwikkelaars en aldus naam maken in de gemeenschap. In 2019 besluit hij zich te specialiseren in de groene energiesector en meer bepaald in warmtekrachtkoppeling. Hij gebruikt zijn ervaring om mede-eigenaars te helpen die de energetische voetafdruk van hun gebouw willen verbeteren en hen tegelijkertijd in staat stellen het reservefonds aan te vullen. Michaël vervoegde het team in 2020 om de groei van cogenfin te bevorderen en te stimuleren en is verantwoordelijk voor de commerciële relatie met onze klanten.

Ingénieur

Justin Dereppe

Justin Dereppe is ingenieur van opleiding en heeft ook de titels van EPC certificeerder en energie-auditor. Met 13 jaar ervaring op het gebied van warmtekrachtkoppeling is Justin in 2020 bij het CogenFin-team gekomen. Hij is actief op het gebied van kostenramingen, dimensionering en berekening van rentabiliteitstudies en alle technische kwesties met betrekking tot de installaties.

Ons technisch en verkoopteam staat tot uw beschikking om alle onze oplossingen aan u en aan het hele mede-eigendom voor te stellen.

Scroll naar top