Volgens het beginsel van de derde-investeerder liggen de lasten en de verantwoordelijkheid voor een project bij een derde.

De terugbetaling van de kosten is afhankelijk van de winst op de energierekening en de ontvangst van premies.

Vanaf dat moment ontvangt de klant de energiebesparing.
Dankzij dit principe wint zowel de derde belegger als de klant.

De uitvoering van rationeel en efficiënt energiegebruik in particuliere en openbare gebouwen wordt mogelijk.

De voordelen zijn als volgt:

  • Geen investering van financiële middelen
  • Verlaging van de energierekening

De winstgevendheid van dit soort projecten is voornamelijk gebaseerd op de wederverkoop van groenestroomcertificaten.

Deze worden toegekend voor een periode van 10 jaar.

Zonder een dergelijk systeem zou het moeilijk zijn deze projecten in hun geheel te financieren.

Het principe is heel eenvoudig.

De mede-eigendom zal zich, in ruil voor een huurprijs, ertoe moeten verbinden ons een ruimte in het ketelhuis ter beschikking te stellen om de warmtekrachtkoppeling te plaatsen en te exploiteren voor de duur van het contract. De mede-eigendom zal zich in orde moeten stellen met de milieuvergunningen. Uiteraard zullen wij u alle nodige steun verlenen om deze vergunning te verkrijgen.

Warmtekrachtkoppeling vervangt uw verwarmingsketels niet, maar dient als een extra aanvulling daarop.

Wanneer de warmtekrachtkoppeling draait, verwarmt ze uw verwarmingswater en sanitair warm water voor en produceert ze elektriciteit.
Warmtekrachtkoppeling werkt ook met voorrang, zodat u de levensduur van uw ketel(s) kunt verlengen.

Als uw warmtekrachtkoppeling buiten werking is of uitvalt, hoeft u zich geen zorgen te maken. Uw systeem hervat automatisch de werking zoals bij een traditionele verwarmingsketel, zonder impact op het comfort van de mede-eigenaars.

Het gebouw zal meer energie produceren en zo zijn ecologische voetafdruk verkleinen.

Het gebouw zal minder CO2 uitstoten en de energieprestaties van het gebouw verbeteren (EPC-certificaat), wat resulteert in een toegevoegde waarde voor uw gebouw/appartement.

Mogelijkheid tot vervanging van de motor.

Terugtrekking van oude warmtekrachtkoppeling zonder kosten.

Vervanging van warmtekrachtkoppeling (indien wettelijk toegestaan).

We draaien de kleppen dicht en gaan terug naar een traditioneel schema.

Cogenfin is een van de dochterondernemingen van de Blue Pearl Energy groep en profiteert van een zeer sterke financiële basis en de steun van de banken.

Indien echter een faillissement zou worden uitgesproken, zou dit geen gevolgen kunnen hebben voor de mede-eigendommen.

In geval van faillissement zal immers een curator worden aangesteld. Hij of zij kan dan het contract en het beheer van de warmtekrachtkoppeling terugvorderen.

In het ergste geval, als er geen koper is, kan de warmtekrachtkoppeling worden stilgelegd zonder dat er ook maar één euro voor de machine wordt gevraagd.

Het systeem van groene certificaten is een financieel mechanisme dat tot doel heeft de sector hernieuwbare energie te ondersteunen.

Groenestroomcertificaten zijn certificaten die door de regelgever worden toegekend voor elk megawattuur (MWh) geproduceerde groene energie.

De CV’s kunnen zowel aan personen als aan bedrijven worden toegekend voor een periode van 10 jaar.

In Brussel functioneert het bestaande systeem al vele jaren naar behoren en blijft de prijs van het groenestroomcertificaat stabiel.

 

De vermenigvuldigingscoëfficiënt voor micro-warmtekrachtkoppeling kan dus effectief worden aangepast vanaf 1 september 2021 (dit zou alleen gevolgen hebben voor nieuwe installaties en niet met terugwerkende kracht voor warmtekrachtkoppelingen die al gecertificeerd zijn), dus dit is het moment om ten volle te profiteren van de huidige voordelen van warmtekrachtkoppeling.

https://www.brugel.brussels/nl_BE/actualites/consultations/vermenigvuldigingscoefficient-toegepast-op-wkk-installaties-389

Een van de vele voordelen van het werken met cogenfin is dat wij alle risico’s op ons nemen.

Of het nu gaat om de initiële investering, de wijziging van de vermenigvuldigingscoëfficiënt of zelfs de prijs van het groencertificaat.

WE HEBBEN HET OVER DE BLUE PEARL :

Ons technisch en verkoopteam staat tot uw beschikking om alle onze oplossingen aan u en aan het hele mede-eigendom voor te stellen.

Scroll naar top